2017 m. lapkričio 12 d., sekmadienis

Neil Gaiman - Koralina | Coraline

Jau labai seniai norėjau paskaityti Neil Gaiman'o "Koralina" knygą (Coraline; ISBN 0061139378; 162p.; Goodreads), tad džiaugiuosi, kad galiu iš "perskaityti" sąrašo išbraukti dar vieną. Vis atidėdavau, nes niekaip negaliu prie Gaiman'o priprasti. Jis, kaip koks Murakamis, nesupranti ar mėgsti, ar nemėgsti. Bet dabar jau pradedu manyti, jog visgi mėgstu, nes ir ši knyga buvo labai smagi ir net kiek baisoka.

Koralina su tėvais atsikraustė į naują namą. Kažkada jis buvo padalintas į butus, ir tai bene vienintelis Koraliną džiuginantis dalykas lietingomis dienomis, mat tada ji bent jau gali aplankyti kaimynus. Gražiomis ji gali eiti tyrinėti aplinką lauke. Prastomis veiklos viduje tikrai trūksta, o abu jos tėvai pernelyg užimti savo darbu, kad dar ir su ja žaistų. Bet prireikus, jie randa dukrai užduočių. Suskaičiuok visus langus, rask visus mėlynus objektus, pažiūrėk, kas slepiasi už kiekvienų durų. Koralina visa tai tvarkingai įvykdė. Neatidarė ji tik vienų durų, vienintelių užrakintų visame bute. Anot jos mamos, už jų tik siena tarp jų ir kaimynų, bet Koralina norėtų pamatyti...

Keistenybės prasideda jau tą pačią naktį. Pirmiausia dėl durų ją įspėja kaimyno Bobo pelės, per jį jai perdavusios įspėjimą, kad neitų pro užrakintas duris. Tada kažkas patamsyje ima šniukštinėti jų name. Ir galiausia, ji patenka ten. Kitur. Čia lyg ir jos namai, bet kitokie. Viskas, atrodo, pritaikyta būtent jai. Jos Kitas Tėtis negamina keistenybių, o Kita Mama visada pasiruošusi su ja pažaisti. Koralina čia labai laiminga, nepaisant to keisto kirbesio paširdžiuose, jog kažkas čia, Kitur, net labai negerai. Ir tai ne dėl tų juodų, šaltų sagų, įsiūtų į jos Kitų Tėvų akis. Koralina nori namo. Ir juk nėra taip, jog ją čia kas per prievartą laiko. Bet jos Kiti Tėvai labai be jos liūdės, tad ji tikrai turėtų grįžti, kuo greičiau. Net jei tam reikės palikti Koralinai labai nemalonios motyvacijos jos tikruosiuose namuose.

Smagiai susiskaitė. Žiūrėjau sau naktį Stranger Things 2, pagalvojau, kad gal kiek šiurpu jau, reik eit miegot, o tada dar šioje knygoje, prieš miegą, visokie dalykai dėtis pradėjo. Duodu 9/10, įdomi knygelė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.