2017 m. lapkričio 15 d., trečiadienis

Jeanine Frost - Bound by Flames | Ugnies Pančiuose [Night Prince 3]

Kaip labai man reikėjo šios knygos, taip laiku į nagus papuolė. Jeanine Frost knyga "Ugnies Pančiuose" (Bound by Flames; Night Prince 3; ISBN 0062076086; 342p.; Goodreads) buvo mano blogos nuotaikos ir to aukščiausio trijų dienų depresijos taško skaitinys, padėjęs išsikrapštyti iš tų abejonių ir svarstymų apie viso ko prasmę. Žinot gi, kaip būna. Ir pati knyga buvo geresnė nei abi prieš tai buvusios, tad spėju ir tai padėjo, ne vien faktorius, kad va, apie Drakulą.

Tai jau kur kas tamsesnė, bet ir kur kas geresnė knyga, nei praeitos dvi. Ir greitis labai geras, bet tokiu tempu sukant įvykius, man šiek tiek sunku juos aprašyti, tad jau dovanokit, kaip yra taip yra. Szilagyi ir toliau tampo Drakoną už uodegos. Ten kur negali patraukti žmogaus savo pusėn - visaip stengiasi įsprausti pagalį tarp ratų, pakenkti. Tokiu būdu Vlado namuose atsiranda išdavikas. Prisidengę napalmo bombų išpuoliu jo paties namuose, jie pagrobia Leilą, kuri kovojo pirmose gretose, stengdamasi išgelbėti kuo daugiau mirtingųjų Vlado darbuotojų. Szilagyi visu gražumu parodo savo veidą ir neapykantą princui kankindamas Leilą ir siųsdamas jam filmuotą medžiagą, kad tik nepraleistų nė akimirkos. Bet nuvertinti priešą, net tokią jauną vampyrę, kaip Leila - didelė klaida.

Vladas neabejoja, kad Leila padarys viską, ką galės, kad išgyventų iki ją suras. Jei Szilagyi nori karo, karas bus. Vladas seka visais įmanomais pėdsakais, tuo pačiu akylai saugodamas visus Leilai brangius žmones, ir leisdamas mums sužinoti šiek tiek daugiau, apie savo praeitį, gyvą ir pomirtinę. Apie šeimą, savo virtimą vampyru ir tą begalinį troškimą išgyventi. Iš tiesų, manau jog tai buvo gražiausia knygos dalis: Vladas turi labai svarų požiūrį į žmones, kurie nesilaiko į savo gyvenimą įsikibę nagais, ragais ir dantim. Jo supratimu, jei stengsiesi dėl tikslo, tai jokia kliūtis tavęs nesulaikys, o jei sulaikys, tai tu nepakankamai stengiesi. To paties požiūrio vedamas jis tiki, jog tie, kuriuos priėmė į savo šeimą dabar, jei sako, kad gali, atlaikys, tai ir gali, atlaikys. Tad kai Leila išlaisvinama su baisiu prakeiksmu, jis nė nedvejodamas sutinka išbandyti pačius baisiausius jos siūlytus būdus jį sulaužyti. Ir nors tai pasirodo nėra taip jau lengva, jų vis vien laukia gan smagi staigmena, kai ras tą, kuris tą prakeiksmą ant jos uždėjo...

Taip tad. Knyga man labai patiko. Labai, labai patiko. Bet tai reiškia, kad paskutinę saugosiu, kiek galėsiu, mat tai jau bus paskutinė, o šios man tikrai labai reikėjo ir ji papuolė labai laiku. Šiai tuo kartu duodu 10-10, net norint negalėčiau duoti mažiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.