2017 m. liepos 7 d., penktadienis

K.J. Charles - A Fashionable Indulgence [1]

Mėgstu K.J. Charles lengvai skaitomas, veiksmo pilnas knygas, kuriose tiesiog nėra vietos ilgam tuščiažodžiavimui. Tad po trumpos rekomendacijos ir ilgo laukimo, pasiėmiau pirmą knygą iš Society of Gentlemen trilogijos, "A Fashionable Indulgence" (Society of Gentlemen 1; ISBN 1101886021; 264p.; Goodreads). Ir nors ji nebuvo tokia gera, kaip A Charm of Magpies, vis vien nenuvylė.

Haris Veinas - Radikalas Regentystės laikų Anglijoje. Jis kovoja už reformas, demokratiją, vienodus įstatymus visiems. Radikalo duona ir taip nesaldi, bet, kai jo senelis nusprendžia, kad įpėdinio jam visgi reikia, ir pasiima Harį nuo gatvės, ta duona ima ir visai strigti gerklėje. Senelis jį numeta į Džiuljeno rankas, kad iš šio gatvinio padarytų džentelmeną, ir Hariui belieka išmokti slėpti savo lygybės trokštančią pusę. Tik, neatrodo jog Džiuljenas per daug jo idėjomis baisėtųsi...

Ir taip įtemptas Hario gyvenimas apsiverčia, kai nužudomas jo draugas, tą vakarą vilkėjęs Hario paltu. Vyriškis - neapvogtas, nors turėjo Hario jam duotą piniginę. Iš to tiek Haris, tiek Džiuljenas daro išvadas, jog kažkas kėsinosi į patį Harį. Ar kažkas Džentelmenų visuomenėje visgi susiprato, jog Haris stovi ne toje barikadų pusėje?

Knyga - toks neblogas detektyvas, ką sakau retai. Nesitikėjau, kad žudikas bus tas asmuo, nesitikėjau ir to pasekmių. Deja man vis tiek trūko burtininkų, tad knygai duodu tik 8/10. Gal ne tiek dėl magijos stokos, kiek dėl negalėjimo nelyginti šių dviejų trilogijų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.